Diensten en vaardigheden

Waarmee kan ik u van dienst zijn? Welnu, een greep uit de collectie:

Linux applicaties

Het schrijven van volwaardige C en C++ applicaties. Dit kunnen batch programma's zijn, daemons, maar ook met grafische interface (GUI). De laatste worden met behulp van Qt ontwikkeld, waardoor de applicaties eventueel ook porteerbaar zijn naar andere systemen.

Alle C++ applicaties worden geschreven volgens Object Oriented Programming (OOP); In alle gevallen wordt het programmeren zelf altijd voorafgegaan door een fase van analyse en ontwerp.

Linux kernel modules

Een specialisme dat je niet vaak tegenkomt: Linux kernel hacking. Het schrijven van een stukje C code is één ding, het maken van een kernel module is een vak apart: een fout hier kan het hele systeem laten crashen. Nauwkeurig en zeer defensief programmeren zijn essentiëel.

Webapplicaties & scripting in PHP

Iets wat niet Linux specifiek is, maar vaak wel op Linux systemen draait, zijn webapplicaties: programma's in een webbrowser. PHP is een zeer flexibele scripttaal waarmee snel webapplicaties geprogrammeerd kunnen worden, vaak in combinatie met Apache en MySQL (zgn. LAMP systemen).

Ik kan voor u de backend voor een website in PHP schrijven (dus het echte reken- en database-werk). Een andere mogelijkheid is het schrijven van een uitbreiding op PHP zelf (in C of C++), b.v. om te communiceren met een specifieke library of zelfgebouwde applicatie.

Linux systeembeheer

Systeembeheer is een breed begrip, maar hier is een lijstje met taken die ik in het verleden heb uitgevoerd:

Alhoewel systeembeheer meestal iets voor langere termijn is, ben ik ook beschikbaar voor ad-hoc of interim beheer.


Wat kunt u verwachten?

Simpel: kwalitatief goede software. Ik schrijf gestructueerde, degelijke code zonder al te veel franje maar wel goed gedocumenteerd. Hoewel ik alle aspecten van Object Oriented Programming beheers en gebruik, vermijd ik al te complexe constructies waar dat niet nodig is. Daarnaast vind ik documentatie belangrijk: zowel in de vorm als een ontwerp, commentaar in de code alsmede een korte handleiding.


Over mijzelf

Ik ben een echte 'core' programmeur; complexe algorithmen, 3D visualisaties, audio & videobewerkingen en optimalisatie van code zijn dingen waar ik me graag mee bezig hou. Een webshop bouwen is weinig aan; een applicatie bouwen die een miljoen datapoints in een grafische omgeving vlotjes kan weergeven is daarentegen een leuke opdracht.

Naast programmeren hou ik mij ook bezig met video (filmen) en elektronica; ik ben zoals dat heet "een programmeur met een soldeerbout". Een BF991, CD4093 of TLC2262 zijn voor mij geen onbekenden. Software met hardware laten samenwerken is altijd weer een uitdaging.